Login RSS Feed

 
Convegni e seminari : Simposi del Noucentisme, Sitges-Barcelona 28-30 de novembre de 2014
il 17/4/2014 18:10:00 (747 letture)

Presentació de comunicacions:  resum de màxim 300 paraules

 la data límit de presentació de les propostes és el 16 de maig

 El procés de presentació de comunicacions per al I Simposi Internacional sobre el Noucentisme ja ha començat. Els autors que vulguin participar amb aportacions pròpies en el Congrés –que se celebrarà a Sitges i Barcelona el 28, 29 i 30 de novembre vinents– tenen ara l’oportunitat de presentar les seves propostes.

 El Simposi s'estructura en sis eixos temàtics al llarg d'un dens programa en el quals ja treballa l’organització, sota la direcció de Vinyet Panyella. Paral·lelament i de manera complementària, el Simposi reserva un espai per a la presentació de comunicacions sobre els diversos aspectes del Noucentisme. Els interessats han de presentar la proposta amb un resum de màxim 300 paraules, indicant-ne l’autoria i el centre acadèmic o de recerca, en correu electrònic a l’adreça: 

HYPERLINK "mailto:comunicacions@noucentisme.cat"comunicacions@noucentisme.cat

La data límit de presentació de les propostes és per tot el proper 16 de maig.

 Els sis àmbits temàtics del programa són: el Noucentisme: nominalisme i ideologia (1); el pensament cultural europeu de l’època (2); la institucionalització cultural de Catalunya (3); la concreció d’un territori que enllaça la Catalunya-Ciutat i les anomenades Segones Ciutats (4); les idees i corrents estètics (5), i les pervivències i els límits en una època de transformacions culturals, civils i polítiques (6).

 El Simposi Internacional sobre el Noucentisme 2014 s'organitza per a contribuir a revisar i projectar un període clau en la història cultural de Catalunya. Aprofitant la celebració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, el Simposi constitueix una oportunitat per a posicionar el Noucentisme al segle XXI a partir d'un sistema de valoracions històriques i estètiques d'acord amb les orientacions actuals d'estudi i de creació de coneixement.

 El Congrés està organitzat pel Consorci del Patrimoni de Sitges, amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sitges, l’Institut d’Estudis Catalans, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Rafel Massó, la Fundació Xavier Nogués i Joventuts Musicals de Sitges, entre altres. En les properes setmanes, l’organització presentarà el programa, anunciarà el procés d’inscripció general de participants i posarà en marxa la pàgina web  HYPERLINK "http://www.noucentisme.cat" www.noucentisme.cat.

 

 

 

 

 


 

 Segnala questa news

                   

I commenti sono di proprietà degli autori. Si declina ogni responsibilità sul loro contenuto.
Autore Contenuto