Login RSS Feed

 
Pubblicazioni di catalanistica : Novità bibliografica
il 16/6/2014 10:27:21 (938 letture)

Jordi Carbonell, L'obra de Joan Roís de Corella / The Work of Joan  Roís de Corella, Ed. Antoni Ferrando, Santa Barbara (CA, USA),   University of California at Santa Barbara (Publications of eHumanista) / Institut d'Estudis Catalans / ISIC-IVITRA, 2014, 143 pages.

http://www.ivitra.ua.es/admin/pdfs/noticies/Corella_eHumanista.pdf http://www.ivitra.ua.es/new_noticies.php

Els clàssics literaris de tots els temps i totes les llengües ens poden ajudar a l’ensenyament de la llengua, la literatura i la cultura. Més encara quan poden, com ara amb aquest llibre, tenir accés a estudis que han ajudat a millorar el coneixement sobre un clàssic com Roís de Corella, que tan bon model de llengua, cultura i literatura ens pot oferir; i, alhora, amb uns articles introductoris i contextualitzadors que hi ajuden a completar la perspectiva.


Aquest llibre, a més de sengles capítols d’Antonio Cortijo (UCSB) i Antoni Ferrando (UV), amb Pròleg d’Isidor Marí (IEC), compila els estudis clàssics de Jordi Carbonell sobre Jordi Carbonell sobre Joan Roís de Corella, que, entre 1954-1983, tant van aportar a la revalorització crítica d’aquest clàssic. Entre els estudis que s’hi apleguen, hi ha tant els publicats així com també els inèdits. Tots ells, vistos en conjunt i per primera vegada publicats en un mateix volum, constitueixen el millor testimoni de la serena i encertada contribució del Dr. Carbonell a la revalorització de l’obra de Joan Roís de Corella i, per això, de la seua influent aportació renovadora en el panorama de les lletres i cultura de la Corona d’Aragó medievals i del Renaixement. Si en molts aspectes van ser pioners, en el seu moment, ara es manifesten com a totalment vàlids i ofereixen port segur i referència ferma per abordar nous aspectes sobre aquest autor tan important.

Aquest llibre es va presentar divendres 6 de juny de 2014 a l’Institut d'Estudis Catalans, amb la participació del President del Consell de Govern de l’IEC i del President de la Secció Filològica d’aquesta centenària i prestigiosa institució acadèmica.  Vegeu:

http://www.iec.cat/activitats/noticiasencera.asp?id_noticies=1176Segnala questa news

                   

I commenti sono di proprietà degli autori. Si declina ogni responsibilità sul loro contenuto.
Autore Contenuto